Foto: Hedda Hiller

Bjørnar styrer nå to departement

For en måned siden var Bjørnar Skjæran på et ´dobbelt ministerbesøk´ på Helgeland. Nå har lurøyværingen blitt dobbelt-minister.


Mandag 7. februar besøkte Bjørnar Skjæran Mo i Rana og Mosjøen som fiskeri- og havminister, sammen med næringsminister Jan Christian Vestre. Neste gang Skjæran kommer på besøke trenger han ikke andre ministere med seg på turen for at det skal kunne kalles et dobbelt minister-besøk:

Bjørnar Selnes Skjæran tar fra klokken 12 i dag over styret av Arbeids- og inkluderingsdepartementet, i tillegg til ansvaret han i dag har for fiskeri- og havsaker i Nærings- og fiskeridepartementet.

Dette melder Statsministerens kontor i en pressemelding i dag.

Skjæran overtar som minister for Arbeids- og inkluderingsdepartementet etter at Hadia Tajik (Ap) onsdag gikk av som statsråd. Hadia Tajik informerte på en pressekonferanse onsdag at hun hadde bedt statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om å få gå av som arbeids- og inkluderingsminister på grunn av pendlerboligsaken.

Kongen har i statsråd i dag gitt arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik avskjed i nåde.

Da Skjæran ble utnevnt til Fiskeri- og havminister i Støre-regjeringen i høst ble han den første ministeren fra Lurøy kommune. Nå har altså lurøyfjerdingen to statsrådposter samtidig. 

Fiskeri- og havminister og arbeids- og inkluderingsminister Bjørnar Selnes Skjæran får med seg disse i sin stab:

Statssekretærer: Kristina Sigurdsdottir Hansen (Ap), Vidar Ulriksen (Ap), Maria Schumacher Walberg (Ap), Truls Aronsen Wickholm (Ap), Nancy Lystad Herz (Ap)

Politiske rådgivere: Peter Eide Walseth (Ap), Jorid Juliussen Nordmelan (Ap)

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.