Espen Haaland, styreleder i NHO Nordland. Foto: Silje-Tamara Rojas

– Bestill billettene du aldri booket, rist løs og kjenn på friheten!

– Feir uten måte!

Det var mange som fulgte spent med på Regjeringens pressekonferanse på fredag, og det var en stor lettelse å få høre at Norge endelig kan åpne igjen. Næringslivet har hatt utfordringer under nedstengningene, og blant NHOs medlemsbedrifter har det kommet mange og reaksjoner om lettelse og glede.

– Dette er en fantastisk gledelig dag hvor vi kan konstatere at vi er på tur tilbake til normalen. Mange av våre medlemsbedrifter legger nå en svært krevende periode bak seg og kan igjen se framover. En solid innsats fra våre medlemsbedrifter, deres ansatte og resten av samfunnet har vært avgjørende for at vi kom oss gjennom dette så bra som vi har gjort, sier Espen Haaland, styreleder i NHO Nordland.

– Vi fortjener alle en skikkelig fest! Ta byturen du har utsatt, bestill festivalbillettene du aldri booket. Rist løs og kjenn på friheten. Marker det skikkelig, uansett hva du gjør. Minnet om pandemien må ikke bare bli den dramatiske starten, men også den spektakulære slutten. Vi har lyktes med å trygge arbeidsplassene og unngå et konkursras, samtidig som vi har tatt vare på liv og helse. Det er mangler sidestykke i verden. Feir uten måte! sier Daniel Bjarmann-Simonsen, regiondirektør i NHO Nordland.

(Fortsetter under bildet)

Foto: Markus André Jensen

I Norge er situasjonen i dag bedre enn på lenge, men Bjarmann-Simonsen minner om at situasjonen dessverre ikke er slik i alle land:

– Midt oppi jubelen vil jeg minne om at verden rundt oss og mange av våre handelspartnere slett ikke er kommet like langt som oss. Vaksinasjonsgraden er svært lav i mange land, og det kan ta flere år før krisen er over.

– I all hovedsak er det voksende optimisme blant medlemmene, og særlig i Nordland. Både sysselsettingen og omsetningen øker, og stadig flere er tilbake til normalen – eller faktisk enda bedre, avslutter Bjarmann-Simonsen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.