Stor glede på valgvaken til Vefsn Senterparti.
VALG 2019

Berit kan bli Vefsns neste ordfører

Sp størst – nå kan de bryte 90 år med sammenhengende Ap-styre.


Senterpartiet har gjort et brakvalg i Vefsn: Partiet har fått 31,8 prosent av stemmene når 100 prosent av stemmene er talt opp. Dette kan bety at Berit Hundåla kan bli Vefsns første Senterparti-ordfører. 

– Nå har vi nettopp kauket her! Det er fantastisk! Det er helt fantastisk! Det er ikke til å tro, sier ordkandidat Berit Hundåla til Vefsn No.

– Det er utrolig å gjøre et så godt valg i en kommune som så lenge har vært styrt av Arbeiderpartiet. Vi er utrolig fornøyde. Vi kommer mye bedre ut nå enn for fire år siden, hvor vi tapte stemmer til VTP. De har vi tatt tilbake nå. Det er artig å drive med politikk når vi får gjennomslag for det vi driver med, sier Berit Hundåla. 

– Tror du at dette betyr at du kan bli ordfører?

– Nå skal vi først og fremst i forhandlinger, og da skal vi aller først snakke med Vefsn Arbeiderparti som vi har samarbeidet med den siste perioden, så får vi se. Men vi er jo det største partiet, og det er sånn sett ikke unaturlig å tenke at vi får ordføreren, sier Berit Hundåla. 

 

Vefsn, 100 prosent talt opp

Senterpartiet 31,7% 23,3 
Arbeiderpartiet 25,8% -8,1 
Høyre 11,1% -5,0 
Rødt 8,4% -3,3 
Frp 8,1% 0,3 
SV 5,4% 1,5 
Vefsn tverrpolitiske parti 4,2% -5,3 
Miljøpartiet De Grønne 2,2% 2,2 
Kristelig Folkeparti 1,7% -0,5 
Venstre 1,5% -4,7 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.