Illustrasjonsfoto

Baustein – en magnet på turister

Skrevet av Knut Wulff Hansen
11.07.2019 10:57

– Alt kan ikke bygges overalt og i et allerede tungt industriområde er det viktig å balansere de visuelle inntrykkene vi ønsker å skape for fremtiden.

Daglig er Bausteinområdet fullt av campingturister. De slår seg ned like ved byens badestrand. Mange fisker, mens andre går tur på det fine opparbeidet området rundt bystranden.

Også kongeskipet med dronningen vår, som nettopp var på besøk i Vefsn, ankret opp utenfor det fine Bausteinområdet.

Hvordan finner turistene frem til området? Det er ikke skiltet campingplass fra E6. 

Besøkende på E6 fra nord og sør kan ikke unngå å se den fantastiske Vefsnfjorden med Øyfjellet som kulisse og derfor stopper de for å oppleve det på nært hold. Kanskje får de lyst å se mer av kommunen og kanskje er det disse turistene vi ser i Sjøgato.

Siden vi har en flott campingplass i Vefsn bør turistene benytte den. Men tiltrekningen av turister til Bausteinområdet, som kommer fordi de oppdager dette fine området bare ved å kjøre forbi, burde få oss til å tenke grundig gjennom hvordan vi skal bruke området i fremtiden.

Alt kan ikke bygges overalt og i et allerede tungt industriområde er det viktig å balansere de visuelle inntrykkene vi ønsker å skape for fremtiden.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.