Kristine Stamnes og Tony R. Johansen i Vefsn Brann og redning skal snart ut til skolene og dele ut brannvesenets julekalender.

Barna hjelper brannvesenet å trygge julen!

Skrevet av pressemelding
16.11.2020 13:27 - OPPDATERT 16.11.2020 17:00

Brann- og redningstjenesten i Vefsn, Grane og Herøy skal i november undervise elever på femte trinn i grunnleggende brannvern og dele ut Brannvesenets julekalender. Den inneholder adventstidens viktigste budskap: hvordan få en trygg og brannfri høytid.

Brannvesen over hele landet – fra Vardø i nord til Kristiansand i sør – skal besøke barneskoler i sine kommuner før jul. Det betyr at et område på nesten 1, 8 millioner innbyggere er med på denne viktige førjulskampanjen

Farligst hjemme

Det er dessverre ikke uten grunn at så mange brannvesen setter av store deler av november til å besøke skolene i sine områder.

– De fleste branner oppstår i boliger og vi står nå foran en travel og kald adventstid: Vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter, skriver Brann og redningsvesenet i en pressemelding

Filmer fra hele landet

Julekalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner barna en nettadresse til dagens luke i den tilhørende nettkalenderen. Bak lukene i nettkalenderen ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter. Filminnslagene er fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler selvfølgelig om brannforebygging.   

Brannvesenet ønsker å presisere at det er de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt. Men brannvesenet er mye i kontakt med barn ellers i året og har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem.

Brannforebygging i koronaens tid

Det har vært et spesielt år for hele Norge og vi i brannvesenet vet at situasjonen kan endre seg raskt – over hele landet eller kanskje spesielt lokalt. Vi håper at vi fysisk kan få besøkt alle skolene i våre områder med vår kampanje, men har alternative planer hvis det ikke er mulig.

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.