5. - 9. juli er det duket for DANSERIA! Foto: Pressefoto

Balance har fortsatt ledige plasser på årets sommerskole

Festspillene Helgeland er stedet for små og store kunstneriske opplevelser. Hvor tiden aldri står stille, men også hvor man føler at tiden bare stopper opp. Og selvsagt skal BALANCE tradisjonen tro bidra til at dansen får sin velfortjente plass som et viktig tilskudd til kunst og kultur. 5. - 9. juli er det duket for DANSERIA!


– Vi ønsker å gi et tilbud til de danseglade. Og sette utropstegn bak at dansen har en plass i samfunnet og kan sees i sammenheng med alt annet gøy som skjer under festspillene! Forteller leder for Balance, Rikke Anett Lund.

For å knytte dansen sammen med Galleria dyrker Balance Mosjøen Danseforening for tredje året på rad konseptet DANSERIA, som er et ukeskurs i dans for barn, ungdom og voksne fra 8 - 20 år. Man trenger ikke å ha erfaring med dans fra før for å kunne delta. Sommeren er en fin anledning for å prøve noe nytt. Gjennom uken får du som deltaker trene 90 minutter hiphop og 90 minutter moderne hver dag! 

Uken avsluttes med en litt uhøytidelig, sprek og gøy visning for publikum på fredag. I tillegg til timene med undervisning har elevene mulighet til å låne dansesal hos oss for å øve på trinn og koreografi - og dersom det er ønskelig kan de få lage egen dans som kan vises på fredag. Med andre ord er dette en sosial uke ledet av trygge voksne som alltid er til stede med elevene. 

DANSERIA arrangeres av BALANCE - Mosjøen Danseforening, som med hjelp fra fantastisk lokal støtte kan dra i gang tilbudet også i år.

– Det som skiller DANSERIA fra vanlige timer på vår timeplan er at vi inviterer veletablerte dansere og store navn i dansenorge til å komme til Mosjøen og dele av sin kunnskap. De inviterte har vært imponert over dansemiljøet som stadig vokser i vår fine by og ønsker alltid å komme tilbake, forteller Lund.

(Fortsetter)

Årets kjente navn og dansere er Siv Gaustad og Valentina Reyes som begge har enormt mye og god erfaring som dansere og pedagoger.

– Jeg har hjerte for å se elevene mine bli utfordret, vokse og blomstre, forteller Reyes, som underviser i hip-hop. (Forts.)

– Gjennom generøsitet, iver og engasjement forsøkes det å tilrettelegge for begeistring, ydmykhet og glede for dansen, dets språk og fellesskapet, forteller Stormo-Gaustad.

(Fortsetter)

– Vi har tatt initiativ til å dra i gang et slikt tilbud da det var noe vi selv savnet da vi vokste opp i Mosjøen. Sommerskoler finnes flere steder i landet, men reise + opphold + utgifter for kurs blir ofte en for stor sum for mange i sommermånedene. Derfor synes vi det er stas å kunne få til dette tilbudet i egen by, avslutter Lund.

Balance har fortsatt ledige plasser på årets sommerskole. Fristen for påmelding er satt til søndag 16/6!

Oversikt over treningstider ser slik ut mandag - torsdag:

  • 8 -10 år: 9.00 - 12.00
  • 11 - 13 år: 12.00 - 15.00
  • 14 - 20 år: 16.30 - 19.30
For påmelding, send navn og alder til [email protected] innen søndag!

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.