Direktør for risikostyring i SpareBank 1 Helgeland, Cecilie Johnsen.

Ansetter politi som leder for risikostyring i SpareBank 1 Helgeland

Med bakgrunn fra politi og TietoEvry forstår den nye direktøren hvordan risiko oppstår og hvordan banken skal jobbe systematisk i alle ledd for å forebygge og avdekke risiko.


Cecilie Johnsen blir ny direktør for risikostyring i SpareBank 1 Helgeland. 

– Jeg er både ydmyk og stolt over å ha fått denne spennende jobbmuligheten. Jeg gleder meg til å starte i jobben og til å bli kjent med teamet i SpareBank 1 Helgeland, sier Cecilie Johnsen, påtroppende direktør for risikostyring.

Cecilie Johnsen har sin første dag i banken 1. februar 2023. Det var blant annet bankens visjon om å være en drivkraft for vekst på Helgeland som vekket interessen hennes. 

– SpareBank 1 Helgeland har en visjon som er lett å identifisere seg med. Det å få være med på å gi tilbake til samfunnet og bidra til utvikling av Helgeland, motiverte meg til å søke. Det er trolig det som vil gi meg den ekstra driven i hverdagen, sier Johnsen.

Sammensatt kompetanse

Cecilie Johnsen er rekruttert fra TietoEvry der hun jobbet med 80 ulike bankers utfordringer knyttet til finansiell kriminalitet. Før det var hun med på å starte opp og implementere etterretning i Nordland politidistrikt, og hadde ansvar for å lede og koordinere etterretningsprosessen i driftsenhet Rana. Hun har også erfaring fra etterforskning av organisert kriminalitet, herunder også hvitvasking.

– Å rekruttere til denne stillingen, hadde i seg selv en relativt stor risiko, det er et område hvor det er både omfattende og utfordrende å finne den sammensatte kompetansen som kreves. Men Cecilie Johnsen imponerte oss alle og vi gleder oss til å få inn en kompetent dame som skal ta denne viktige jobben videre. Dette området i banken er på lista over must have, ikke need to have, sier administrerende direktør i SpareBank 1 Helgeland, Hanne Nordgaard, som gleder seg til Johnsen er på plass som en del av ledergruppen.

Johnsen er utdannet politi og jobber nå med en master i erfaringsbasert etterforskning.

 

Som et puslespill

Når det gjelder jobben Johnsen skal inn i, beskriver hun det som et puslespill.

– Du må ha gode rutiner og retningslinjer i bunn, så må du hele tiden finne de ulike brikkene  som til enhver tid gir deg det helhetlige bildet, forklarer den nye direktøren som også skal ha oversikt over alle fagområder i alle ledd i banken.

Avdelingens oppdrag er å se på sannsynligheten for hva som kan gå galt i bedriften, 
konsekvensen av ting som kan gå galt, og hvordan etterleve regelverket som er satt av 
myndighetene, til punkt og prikke. I dag består avdelingen av åtte ansatte, som alle har bred  kompetanse i ulike fagfelt.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.