Anbefaling om munnbind under hjemreise for personer som kommer fra røde land

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
07.08.2020 14:31

Personer som ankommer Norge fra røde land bør beholde munnbindet på til de er hjemme i karantene. Det melder Folkehelseinstiuttet (FHI) på sine hjemmesider.

Helseminister Bent Høie vil ikke gi et generelt påbud om munnbind foreløpig, opplyste han på dagens pressekonferanse. Mer detaljerte råd vil komme 14. august.

Personer som ankommer Norge fra røde land, skal være ti dager i karantene i hjemmet eller annet egnet oppholdsted. Noen av dem kjører egen bil fra flyplassen til hjemmet, andre bruker kollektivtrafikk. Det siste kan være problematisk ettersom disse reisende har større risiko for å være smittet. Derfor anbefaler Folkehelseinstituttet at personene beholder munnbindet på til de er trygt hjemme der de skal oppholde seg i karantenetiden.

– Dette innebærer for de aller fleste at de beholder munnbindet på når de tar for eksempel buss eller tog hjem fra flyplassen. Slik sett er det et tiltak som kan bidra til å unngå smitte under transport til stedet de går i karantene, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Anbefalingen om munnbind under hjemreise fra røde land gjelder fra og med i dag.

Les mer om:

Korona covid-19
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.