Foto: Amornthep Srina /Pexels

Anbefaler ikke ny oppfriskningsdose

FHI og kommunen anbefaler ikke ny oppfriskning av corona-vaksine for denne aldersgruppen.


Til nå har FHI anbefalt at de over 65 år, personer mellom 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp, ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom, og gravide i 2. og 3. trimester bør ta en ny oppfriskningsdose før høst- og vintersesongen 2022. Det betyr altså at de ikke anbefaler ny dose vaksine for deg som er under 64 år som ikke har noe risiko for alvorlig sykdom ved covid-smitte.

Men personer mellom 18 og 64 år uten underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp kan likevel få en ny oppfriskningsdose dersom de selv ønsker det, opplyser både FHI og Vefsn kommune.

– At det nå åpnes opp for at flere kan få en ny oppfriskningsdose, betyr ikke at vi mener at alle i denne målgruppen bør ta en ny dose, men at det er mulighet for de som selv ønsker det, legger avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg i FHI til. 

Personell innen helse

FHI vurderer at det per i dag heller ikke er grunnlag for å inkludere helsepersonell i målgruppen som bør ta en ny oppfriskningsdose nå i høst.

– Behovet for økt individuell beskyttelse er for de fleste lav og det er høy dekning for de første tre dosene, men også helsepersonell kan selv bestemme om de ønsker en oppfriskningsdose eller ikke, sier Are Stuwitz Berg. 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.