Fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF). Foto: Susanne Forsland

– Alvorlig kutt i utviklingsmidler

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
12.11.2019 12:38

– Det smerter å måtte gjøre dette, men innsparingskravene gir oss ingen annen mulighet enn å kutte. Vår rolle som regional utviklingsaktør blir dessverre betydelig redusert etter dette, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) etter at forslaget til budsjett ble lagt fram i dag.

Listen over tiltak som nå må kuttes er ingen lystelig lesning. Den omfatter blant annet kommunale næringsfond, tilskudd til utviklingsprosjekter, tilskudd til stedsutvikling og transportstøtte til industribedrifter, det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. 

NordNorsk Reiseliv

– Et av de kuttene som er vanskeligst er vårt tilskudd til Nordnorsk Reiseliv, som vi eier sammen med de andre nordnorske fylkene. Vi vil nå gå i en diskusjon med de andre eierne om hvordan vi kan finne gode overgangsordninger, slik at vi kan ivareta de ansatte på en best mulig måte, sier Noresjø.

Endret rolle

Fylkesråden sier mindre overføringer fra staten betyr at næringsavdelingen må jobbe på andre måter for å bidra til næringsutvikling og regional utvikling i Nordland framover.

– Vi kan ikke lenger innta rollen som tydelig medfinansiør og økonomisk bidragsyter overfor kommuner og utviklingsprosjekter, som jo ofte har utløst midler fra andre instanser. Dette kommer til å merkes både i kommuner, kunnskapsmiljøer og i næringslivet i Nordland framover, avslutter Noresjø.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.