Jordraset i Drevja er ca 150 bredt og 500 meter langt. Det tok med seg en fritidsbolig, men det var heldigvis ingen hjemme. Foto: Kristian Rødvand

Alle i området evakuert - ingen skadet

Skrevet av Kristian Rødvand
13.05.2020 15:40 - OPPDATERT 13.05.2020 17:12

Alle i området skal nå være evakuert og situasjonen under kontroll. Kommunen står klar til å ta seg av de evakuerte.

Situasjonen i Drevja skal nå være under kontroll hva gjelder befolkningen i området. Alle som befant seg i nærheten har nå blitt evakuert med helikopter. Det skal dreie seg om rundt 10 husstander.  Fjordveien, tidligere fylkesvei 78, er ikke berørt av raset, men veien er stengt inntil videre.

Vakthavende i Politiets Operasjonssentral i Nordland Remy Johansen bekrefter at alle i rasområdet nå er evakuert.

– Området er nå tømt for folk og vi avventer svar fra geologen som undersøker området med tanke på faren for nye ras og når det eventuelt vil bli trygt å flytte tilbake, sier han.

Han medgir at det ikke har vært lett å få oversikt over området, men at de har kontroll.

– Det er jo en utfordring å få tak i folket som enten er forlatt, på jobb eller ikke er hjemme av andre årsaker. Vi må jo forvisse oss om at folk ikke er i området, da er vi avhengig å snakke med dem, sier Johansen.. 

– At er under kontroll slik vi ser det, avslutter han.

Vefsn Kommune overvåker situasjonen nøye og i følge ordfører Berit Hundåla har myndighetene god oversikt over folk og fe.

– Vi var veldig bekymret først, vi visst jo ikke om det var godt med folk i rase, så vi stilte alt av kriseledelse i beredskap. Nå har vi fått i det bekreftet at det ikke har gått med folk i raset, sier hun.

De som evakueres fra området vil bli tatt hånd om av myndighetene.

[annonse]
– Kommunen stiller opp og er behjelpelige med overnatting til de som må evakueres, sier ordføreren. 

– Det gikk heldigvis bra. Nå håper vi bare det roer seg slik at det ikke kommer flere ras. Det er det som er faren siden det jo er ustabilt vær og ustabile forhold. 

 

 

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.