Advarer mot skredfare i Nordland og Troms

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
03.11.2019 17:11

Hovedredningssentralen i Nord-Norge med advarsel etter skredulykke søndag.

Ustabilt snødekke gjør at det er lett å løse ut skred i Nord-Norge, melder Hovedredningssentralen i Nord-Norge, og ber folk passe på.

Søndag ble en person tatt av skred ved Trollfjordhytta i Austvågøy. Personen ble senere hentet ut - nedkjølt, men i live.

– Selv om snøskredvarslingen ikke starter sin daglige operative varsling før om en måned, ber vi folk om å være forsiktig til fjells i nord. Det finnes vedvarende svake lag i snødekket som gjør at det er lett å løse ut skred, melder HRS Nord-Norge, og viser til skredvarslingstjenesten Varsom.

– Særlig i nord i landet har vi allerede nå har vi et lagdelt snødekke. Vedvarende svake lag i snødekket gjør at det stedvis kan være lett å løse ut skred og skred kan fjernutløses, skriver Varsom.

– I løpet av den siste uken har det kommet en del snø i Troms og Nordland. Det har vært en del vindtransport av snø, og det ligger fremdeles mye snø tilgjengelig for vindtransport i fjellet. Det er særlig der den nye vindtransporterte snøen legger seg over gammel, lagdelt snø at det kan være lett å løse ut skred, melder skredvarslingstjenesten.

Les mer om:

snøskred skred
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.