Styreleder Dag Hårstad får skryt fra Alstahaug Venstres Hanne Nora Nilssen.

– Åpenhet forplikter også administrasjonen

Skrevet av Pressemelding
31.05.2019 10:09

Mer åpenhet i Helgelandssykehuset HF

Leder i Alstahaug Venstre, Hanne Nora Nilssen, ba i midten av april om innsyn en rekke dokumenter knyttet til den pågående prosessen rundt endring av sykehusstruktur på Helgeland (Helgelandssykehuset 2025). Onsdag 29. mai fikk endelig Nilssen tilsendt en pakke med dokumenter fra Helgelandssykehuset.  Dette etter flere klagebrev både til styret i Helgelandssykehuset og  Helse- og omsorgsdepartementet.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan styret i Helgelandssykehuset har håndtert denne saken, og spesielt styreleder Dag Hårstad. Hårstad har overfor meg vært imøtekommende og tydelig på at prosessen skal være åpen, forutsigbar og transparent, slik at alt det Helgelandssykehuset foretar seg skal være etterprøvbart. Jeg ser faktisk allerede nå at administrasjonen har endret sin praksis, og det er bra, sier Hanne Nora Nilssen i ei pressemelding. 

Nilssen viser blant annet her til at kommunikasjonssjef Tore Bratt i et tilsvar på Nilssen sin innsynsbegjæring opplyste om at innsyn i dokumenter og beregninger som ligger til grunn for rapportene og analysene som styret har fått presentert, ikke var noe Helgelandssykehuset hadde levert. Bratt ba Nilssen om å henvende seg til Sykehusbygg.

I dokumentene som Nilssen mottok var excel-filer med slike beregninger vedlagt. Kopi av interne notater og møtereferater fra nylige gjennomførte skypemøter med Deloitte var også vedlagt forsendelsen. Det ble ikke tidligere skrevet møtereferater fra skypemøtene mellom Helgelandssykehuset og Deloitte. 

– Skal vi som innbyggere ha tillit til Helgelandssykhuset og prosessen de nå kjører, er åpenhet og transparens alfa og omega. Det forplikter også administrasjonen. De må sørge for at det de holder på med blir etterprøvbart, og da kan de ikke drive med muntlig saksbehandling og ikke svare på innsynskrav, avslutter Hanne Nora Nilssen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.