A-ha kommer tilbake til Bodø i februar 2020. Foto: Presse

A-ha kommer tilbake til fylkeshovedstaden

Skrevet av Redaksjonen, Pressemelding
14.10.2019 15:06

Parken Live presenterer, i samarbeid med Bodø 2024 og Sparebank1 Nord-Norge, en ny konsert med a-ha i Bodø.

a-ha kommer tilbake til Bodø for å spille debutalbumet «Hunting High And Low» i sin helhet, pluss alle hit´ene!

35 års-jubileet til tidenes norske pop-suksess utvides til verdensturné med turnéstart i Bodø, samtidig som «Take on Me» passerer én milliard avspillinger på YouTube.

Fremdeles har ingen norske pop-album overgått suksessen til a-has debutalbum «HuntingHigh and Low» fra 1985, og 35 år etter utgivelse synes verdens appetitt på den norske trioen til å være større enn noensinne.

a-ha fortsetter å begeistre, inspirere og selge billetter verden over som aldri før.  Nå sist med tre utsolgte hus i Los Angeles.«Hunting High and Low Live» er, etter sterkt trykk fra publikum, utvidet til å bli en global reise, med stoppesteder i alle verdensdeler.

Også bandets norske turnéliste er nå forlenget, med konserter i Nordlandshallen i Bodø, Trondheim Spektrum, Oslo Spektrum og DNB Arena i Stavanger på planen.Anført av singelen «Take on Me», som gikk til topps på Billboard-listen den 19. oktober i 1985, solgte «Hunting High and Low» over tolv millioner eksemplarer på verdensbasis. Singelens ikoniske video ble belønnet med åtte MTV-priser samme året, og har vært med å sikre dens langlivede popularitet. Låten finnes i utallige versjoner av andre artister, og har de siste årene skutt ny fart på strømmetjenester og som lydspor i både filmer og tv-serier.

Nettstedet Quartzy kalte nylig «Take on Me» «en av de største sangene i 2018.» Som kun én av fire låter fra forrige årtusen har «Take on Me» nå passert én milliard avspillinger på YouTube, i eksklusivt selskap med «November Rain» av Guns N’ Roses, «Smells Like Teen Spirit» av Nirvana og Queens «Bohemian Rhapsody». Og med 480 000daglige visninger ser det ikke ut til at bandets popularitet stopper der. «Hunting High and Low Live» er en konsertserie der Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar-Savoy vender tilbake til albumet som definerte a-ha, og som gjorde dem til verdensstjerner med plass i populær-musikkens historiebøker.

I tillegg til å fremføre de ti pop-klassikerne på albumet i rekkefølge vil bandet også spille et nøye utvalg fra resten avbandets enestående låtkatalog.

– Konserten a-ha gjorde under Parken i fjor er regnet av mange som den beste konserten Bodø noen gang har opplevd. Det og nå få dem tilbake der de skal feire det genierklærte debutalbumet «Hunting High And Low i sin helheter på grensen til surrealistisk. De kan, og skal faktisk, spille over hele verden. Det at de da velger å starte turnéen i Bodø og Nordlandshallen er bare helt fantastisk, sier Gøran Aamodt i Parken Live.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.