SeaKing og Røde Kors rykket ut til stedet.

48 år gammel mann funnet død etter fall

De pårørende er varslet.

SeaKing og mannskaper fra Røde kors har i dag tatt seg frem til en kvinne ved Blålitinden i Vestvågøy, etter at kvinnen selv meldte i fra om en skadd fot.

Den skadde kvinnen er fraktet av Røde Kors et stykke ned fjellsiden, før hun ble fraktet videre til Gravdal sykehus med SeaKing. Hun ble funnet med brukket fot.

Under redningsaksjonen ble også en 48 år gammel mann funnet død, som følge av skader etter fall. Mannen ble funnet et stykke unna kvinnen.

Avdøde er fraktet til Gravdal sykehus, og de pårørende er varslet.

Det var kvinnen selv som varslet letemannskapene på stedet om at hun hadde vært sammen med en annen person som var over henne i terrenget da hun falt. Dette hadde vært vanskelig å fange opp på nødmeldingen fra kvinnen. 

– Flere mannskaper fra Røde Kors tok seg opp i fjellet og fant mannen død på stedet klokken 17.47. Begge to har falt. Vi vet ikke hvem som har falt først. Vi har ikke inntrykk av at dette er noe annet enn vante turfolk, sier operasjonsleder Ulf Slettan til VG.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.