Bløtkake med blåbær og bjørnebær er en skikkelig fin gave på farsdagen. Foto: Brodogkorn.no

3 nybakte farsdagsgave-tips

Når far skal feires, passer det godt med hjemmebakte gaver. Her er tips til spiselige farsdagsgaver - både til frokost, middag og kvelds.


Søndag er det farsdag, og tid for å vise at man setter pris på pappaen sin. Da kommer Opplysningskontoret for brød og korn med noen tips til oss.

(Linker til oppskrifter finner du i teksten i denne artikkelen)

– Det er vel ingenting som er så koselig å få som noe noen har brukt litt tid på. Det kan være en tegning, en hjemmelaget gave - eller noe godt å spise, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Selv har hun i alle år feiret egen pappa med hjemmebakte godsaker. Til årets farsdag har hun dermed tre konkrete tips til servering pappa vil sette pris på. 

Synes du han fortjener en skikkelig påskjønnelse i år, er det bare å tråkke til med alle tre!

1. Nybakte scones til frokost

Enten man velger å servere farsdagsfrokost på senga eller til bords, er scones et godt valg. 

– Ettersom scones lages med bakepulver og ikke trenger å heve, er det ekstremt fort gjort å røre sammen en sconesdeig til farsdagsfrokosten. Med få ingredienser kan du få ferdig nybakte scones i løpet av 40 minutter, sier Torunn Nordbø. 

Selv pleier hun å servere grove scones til frokost med hjemmelaget syltetøy eller en skikkelig god ost. 

2. Hjemmelaget pizza til middag

Pappaer og pizza hører sammen. Derfor mener Torunn Nordbø at hjemmelaget pizza er den perfekte farsdagsmiddagen. 

– Jeg har ennå ikke møtt den pappaen som ikke setter pris på et solid stykke hjemmelaget pizza til middag, sier Torunn Nordbø. 

Hun nevner som en særlig fordel at pizzaer kan varieres i det uendelige. I tillegg til at man kan lage både en tynn italiensk pizza og en tykkere grov pizzabunn, kan man variere med fyll og ost slik at pappa får akkurat sin favorittpizza på farsdagen. 

3. Kake til kveldskosen

Når man skal feire noen man er glad i, passer det bra med kake. De fleste fedre har en favoritt de ønsker seg, enten han er typen som elsker bløtkake, sjokoladekake eller verdens beste.

– Er du ikke så glad i å bake, er det en rask snarvei å stikke innom bakeren når man tar lørsdagshandelen, sier Nordbø. 

Som alternativer til kake på farsdagen anbefaler hun gjerne også vafler eller gjærbakst som boller, skoleboller eller kringle.

– Som en bonus fylles huset med deilig duft av nybakt, det er en fin farsdagsgave bare dét, smiler Nordbø.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.