Foto: Nova Sea

18 medarbeidere får ikke fornyet sin kontrakt i Nova Sea: –⁠ Det er svært frustrerende

Nova Sea reduserer med ett skift på filetlinja på Lovund.


I forbindelse med usikkerheten rundt utformingen av normprisen for havbruksnæringen, ser Nova Sea seg nødt til å redusere fra to til ett skift på filetlinja på Lovund. Dette betyr at 18 dyktige medarbeidere ikke vil få fornyet sine kontrakter hos Nova Sea fra nyttår. 

– Det er svært frustrerende at det er denne type omstendigheter som gjør at vi ikke kan oppretthold vår videreforedlingsaktivitet. Dette er dyktige medarbeidere som allerede er opplært i arbeidet her hos oss. Vi er veldig bekymret for at vi nå mister kompetent arbeidskraf, sier administrerende direktør Tom Eirik Aasjord. 

Fra januar var det opprinnelig planlagt å videreføre to skift for å produsere filet på faste avtaler i Nova Sea. Med lanseringen av grunnrenteskatt og da særlig normprisen, ble risikoen ved å inngå fastprisavtaler med leverandører uforsvarlig høy, og hele bunnen falt ut av fastavtalemarkedet for laks. Med det forsvant også grunnlaget for mer enn ett skift i filetproduksjonen fra januar 2023. 

Til uttalelsene der enkelte beskylder næringa for å bedrive narrespill når de nå permitterer ansatte, har Tom Eirik Aasjord følgende kommentar:

– Det faller på sin egen urimelighet at vi i næringa skulle behandle våre ansatte som brikker i et slikt spill. Uten fastprisavtaler får vi mindre behov for ansatte som fileterer fisken vår. Dette er noe vi virkelig ikke ønsker – og det strider mot DNA-et vårt, som har skapt arbeidsplasser og samfunn i 50 år.

–––––––––

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.