Oppfølginga av trafikkopplæringa er en viktig del av trafikksikkerhetsarbeidet i Norge. Foto: Knut Opeide

13 trafikkskoler i Nord-Norge mistet godkjenningen i 2018

Skrevet av Redaksjonen
05.02.2019 09:03

Statens vegvesens tilsyn med trafikkskoler i regionen resulterte i flere pålegg, advarsler og tilbakekallinger av godkjenninger.

Alle trafikkskoler i Norge skal være godkjent av Statens vegvesen. De blir også fulgt opp med jevnlige tilsyn for å se at opplæringen som gis er i henhold til kravene.

– Norge er verdens beste på trafikksikkerhet. Den grundige føreropplæringen vår antas å ha en stor del av æren for dette. Det er derfor viktig å sikre at alle som skal ta førerkort får den gode opplæringen de har krav på, sier seksjonsleder Ingunn Foslund i Statens vegvesen.

Undersøkte 85 trafikkskoler

I 2018 har Statens vegvesen vært på tilsyn hos 85 trafikkskoler i Nord-Norge, fra Brønnøysund i sør til Kirkenes i øst.

– På tilsyn sjekker vi at vilkårene for etablering og drift overholdes. I tillegg kontrollerer vi trafikklæreres arbeidsmåter både ved å være til stede i klasserom og i bil sammen med elever, forklarer Foslund.

Om opplæringen ikke følger kravene, får de i første omgang pålegg om å rette seg disse kravene. Om ikke de følger opp dette, kan det føre til en advarsel. I ytterste konsekvens kan godkjenning tilbakekalles. Resultatet av fjorårets tilsyn er ni pålegg, åtte advarsler og tretten tilbakekallinger.

– Det er alvorlig at noen ikke har alt på stell. Samtidig må vi konkludere med at de aller fleste heldigvis har ting i orden her i nord. Vi opplever trafikkopplæringsbransjen generelt som både profesjonelle og dyktige, sier Foslund.

Kvalitet over pris

Når du skal velge trafikkskole er det viktig å ikke bare se på pris, men sørge for at skolen du velger er godkjent

– Trafikkopplæringen du får via trafikkskolen danner et godt grunnlag for den sjåføren du senere skal bli. Vi oppmuntrer foreldre til å være en aktiv del av sine barns føreropplæring, - både ved å øvelseskjøre, men også ved å ha et godt samarbeid med trafikkskolen. Bli gjerne med på en kjøretime for å plukke opp noen tips, er Foslunds råd.

Rana Trafikkskole, Polarsirkelen Trafikkskole, Broom Trafikkskole og Roberts Trafikkskole er alle godkjente.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.