Det har vært en del usikkerhet om Stian Kristiansen kom til å spille for MIL i årets sesong. Fredag kan du se han og resten av Mosjøen ILs A-lag i årets første kamp live på våre nettsider. Foto: Pål Leknes Hanssen

12 juniorer i A-troppen – fredag spiller MIL årets første kamp

Skrevet av Pål Leknes Hanssen
07.02.2019 09:22 - OPPDATERT 07.02.2019 16:03

Og den ser du LIVE på våre nettsider.

– Målet er helt klart å bli topp tre. Vi er ikke favoritt til å vinne årets serie, men jeg forventer at vi er med i toppen, sier MIL-trener Bjørn Arve Lund foran helgas tre treningskamper i SKS Arena på Fauske. 

Vefsn No sender kampen LIVE! Her kan du bli abonnent for kun kr 1,- for den første måneden!

Higgi i tenkeboksen
I likhet med fjorårssesongen stiller Mosjøen IL med et ungt mannskap. Av 19 spillere i A-stallen er 12 juniorspillere. Noen av bærebjelkene som Sindre Ånes, Joakim Finsås, Håkon Stenersen og Espen Nergård er fremdeles med, men lagets toppscorer og kanskje beste spillere de siste sesongene, Eirik Høgseth, er i tenkeboksen.

– Med så mange unge spillere kommer det nok til å svinge resultatmessig i år også. Men jeg håper at de yngste har tatt steg og vil gjøre seg mer bemerket. I fjor fikk blant andre Sivert Drage prøve seg og gjorde en meget bra figur. I tillegg er Daniel Kristiansen klar for A-lagsspill igjen. Det er to spennende spillere jeg tror kan bidra med mye offensivt, sier Bjørn Arve Lund som kommer til å gjøre plass til Eirik Høgseth hvis han bestemmer seg for å ta en sesong til.

– Eirik holder et nivå som gjør at han er selvskreven i en A-tropp. Vi trenger også de seniorspillerne som er tilgjengelig, sier treneren.

Mye spilletid
Det var lenge uklart om en annen sentral spiller, Stian Kristiansen, kom til å forlate byen. Nå ser det ut til at mannen med krutt i skuddfoten blir MIL-spiller også i årets sesong.

– Jeg forstår det slik at Stian har fått seg jobb i Mosjøen og blir her. Han er i alle fall med til Fauske og det er vi glade for, sier Lund.

Fredag møter MIL Fauske/Sprint til den første av helgas tre treningskamper. Kampen sendes for øvrig direkte på våre nettsider med kampstart klokken 20.00. Det er vår søsteravis Bodø Nu som står for sendingen fra Fauske. Kampen kan også sees i opptak på vefsnno.no. Lørdag er det Bodø/Glimt 2 som er motstander mens MIL møter Innstranda søndag.

– Jeg kommer ikke til å legge særlig vekt på resultatet i helga. Det viktigste er at alle får mye spilletid på stor bane. Vi sliter litt med å få kampfølelse på treningene i og med at vi har en liten hall å trene i, sier Bjørn Arve Lund som må klare seg uten Sivert Drage, Oskar Kappskarmo og Even Myrmo Richter Jonsen i helga.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.