109.000 kroner til å bedre trafikksikkerheten på Helgeland

Skrevet av Hedda Hiller
07.10.2020 11:08

– Dette er kjempeviktig og jeg vil takke alle som gjør en innsats.

Trafikksikkerhetsutvalget i Nordland deler ut 109 000 kroner til tiltak for å bedre trafikksikkerheten på Helgeland.

– Jeg er både glad og stolt over at vi har et trafikksikkerhetsutvalg i Nordland som jobber så tett med lokale aktører i de enkelte kommunene, sier leder av utvalget, fylkesråd for transport og infrastruktur i Nordland, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

Han viser til at alle de små tiltakene får stor betydning både hver for seg og samlet.

– Her deltar og bidrar både sykkelklubber, barnehager, foreldreutvalg på skoler, voksenopplæringen og andre med å skape engasjement og bevissthet om sikkerhet i trafikken. Dette er kjempeviktig og jeg vil takke alle som gjør en innsats, sier han.

Samferdselsråden tror at forebyggende tiltak kan bidra til å nå målet om en nullvisjon som innebærer null drepte og hardt skadde i trafikken.

– Neste runde med utdeling av holdningsskapende midler er i mars med frist 10. mars i 2021. Vi håper å få inn flere gode søknader på prosjekter som kan bidra til bedre trafikksikkerhet på hjemplassen, sier Bentzen.

Slik er midlene fordelt: 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.