Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen oppfordrer kommunene til å søke om midler til bedring av trafikksikkerheten i ved skoler og langs skoleveier.

137 000 kroner i trafikksikkerhetsmidler til ulike prosjekter på Helgeland

Skrevet av Kristian Rødvand
24.03.2020 10:30 - OPPDATERT 24.03.2020 10:52

Kippermoen Skole, Vefsn Kommunes Helsestasjon og Sandnessjøen videregående skole blant mottagerne.

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg har fordelt 107 000 kroner til ulike prosjekter på Helgeland. Pengene går til alt fra kampanjer og reflekser til oppmerking og sykkelopplæring, står det skrevet i en pressemelding fra Nordland Fylkeskommune.

Som en del av støtteordningene til trafikksikkerhet, deler Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) ut midler til ulike tiltak i trafikksikkerhetsarbeid. Et stort antall ulike prosjekter har fått støtte i denne runden.

– Det lokale trafikksikkerhetsarbeidet er svært viktig. Blant annet når vi målgrupper der vi er helt avhengig av det lokale engasjementet, sier leder i NFTU, Bent-Joacim Bentzen.

I tillegg er det delt ut midler til to fylkesdekkende tiltak. Elevorganisasjonen får 10 000 kroner til refleksaskjon. Musikkteaterforestillingen «Ville veier og vrange skilt» får 70 000 kroner.

 

Her finner du en oversikt over de fordelte midlene, 12 ulike prosjekt på Helgeland:

 

NB: Summen oppgitt i skjemaet er feil. Det riktige er altså 137 000,-

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.