Illustrasjonsfoto: Tom Wolf

1057 vefsninger testet for korona: – Vi er ikke ferdige med dette

Skrevet av Kristian Rødvand
30.07.2020 16:26 - OPPDATERT 30.07.2020 16:44

Det er til nå tatt 1057 tester i Vefsn. 1041 er negative, og 1 er positiv. 15 svar mangler.

Dette skriver Vefsn Kommune på sine hjemmesider. 

I forrige uke ble det registrert 94 nye tilfeller i Norge. I Nordland er det til sammen påvist 130 tilfeller siden utbruddet startet.

Tallene for Norge totalt er 9172 registrerte smittetilfeller,  6 innlagte pasienter og 255 døde. Samtlige seks innlagte er innlagt i Helse Sør-Øst.

Vi ser at det fortsatt skjer utbrudd av betydelige størrelser i landet. Mandag ble 21 mennesker bekreftet smittet i Moss, og tre til ble bekreftet dagen etter.  I følge NRK kan 16 av de smittede spores tilbake til samme private selskap, mens de siste åtte knyttes til utenlandsreiser til såkalte «grønne» land: Danmark, Tyskland og Finland.

– Som det går fram av det pågående utbruddet i Moss, så er vi ikke ferdige med dette, skriver smittevernlege Øyvind Rømo på kommunens hjemmesider.

– Vi vil be om at så mange som mulig som får luftveisinfeksjoner eller mister smak- og/eller luktesans blir testet, uavhengig av om man tilhører en risikogruppe eller ei.

Vefsn Kommune fortsetter med ukentlige oppdateringene om utviklingen i koronasituasjonen. Skulle det imidlertid skje endringer av større betydning vil kommunen informere om det.

Telefonnummeret til koronasenteret som foretar testingen i Vefsn er 41 41 33 22.

[annonse]
 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.