Banksjef Atle Edvardsen mener resultatet åpner for mer midler til Samfunnsløftet.

1,9 mrd. i pluss for Sparebank 1 Nord-Norge

Skrevet av Pål Leknes Hanssen
07.02.2019 17:35 - OPPDATERT 08.02.2019 07:34

- Vi er til stede med svært dyktige rådgivere lokalt, og det er viktig når privatpersoner og bedrifter skal ta store beslutninger for økonomien, sier banksjef Atle Edvardsen

SpareBank 1 Nord-Norge leverer et foreløpig resultat på 1,9 milliarder kroner før skatt i 2018. Det er tidenes beste resultat og 155 millioner kroner mer enn året før.

Banksjef Atle Edvardsen SNN i Mosjøen, sier at resultatet kan få stor betydning for innbyggerne i Vefsn.

- Samfunnet eier 54 prosent av banken, og når vi betaler ut utbytte går 54 prosent av dette tilbake til samfunnet. Det betyr at det går betydelige summer til små og store prosjekter, sier Edvardsen.

465 millioner
Utlånsveksten i både person- og bedriftsmarkedet vært høyere i Mosjøen i 2018 enn konsernet totalt sett. Atle Edvardsen tror at dette relaterer seg til høy tilfredshet blant kundene.

- Vi er til stede med svært dyktige rådgivere lokalt, og det er viktig når privatpersoner og bedrifter skal ta store beslutninger for økonomien, sier Edvardsen

Han sier at lokalsamfunnet kommer til å merke godt at banken nå pløyer penger tilbake til kundene.

- Dette er nok noe de kommer til å merke de nærmeste årene.

Styret i Sparebank 1 Nord-Norge har foreslått å føre hele 465 millioner kroner tilbake til samfunnsnyttige formål, innen arena, ungdom, innovasjon, kunnskap og lokale initiativ.

Utlånsvekst
Konsernsjef Jan-Frode Janson sier i ei pressemelding at dette er et historisk resultat for banken.

– Det er selvsagt svært gledelig å legge fram et historisk godt resultat. Spesielt gledelig er det å konstatere at 40 prosent av inntektene våre nå kommer fra annet enn renter. Det viser at konsernet SpareBank 1 Nord-Norge har flere bein å stå på, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i ei pressemelding.

De skriver videre at de får stadig flere kunder og vokser som en konsekvens av langsiktig arbeid og en tydelig strategi. Utlånsveksten er på 8,2 prosent i både person- og bedriftsmarkedet.

– Posisjonen kommer som en konsekvens av langsiktig arbeid og en tydelig strategi. Vi har blant annet valgt å kombinere digital satsing med lokal kunnskap og tilstedeværelse. I våre lokale finanssentre får kundene regnskapstjenester, eiendomsmegling, finansiering og leasing på samme sted, sier Janson.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.